"> Hippomedi

Fysioterapia

Mitä on hevosten fysioterapia?

Eläinfysioterapeutti on ihmisfysioterapeutin pohjakoulutuksen (210 opintopistettä/3,5vuotta AMK) suorittanut henkilö, joka on ihmisfysioterapeuttina suoritetun työkokemuksen lisäksi suorittanut myös eläinfysioterapeutin erikoistumisopinnot (30op AMK/1,5v). Lisäksi taustalla on laaja kokemus eläinten kanssa toimimisesta.

Fysioterapeutti selvittää, hoitaa ja ennaltaehkäisee hevosen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia sekä liikehäiriöitä. Fysioterapeutin vastaanotolle voi hakeutua sairas hevonen eläinlääkärin lähetteellä tai terve hevonen ilman lähetettä. Terveen hevosen fysioterapia voi olla liikehäiriöitä ennaltaehkäisevää tai suorituskykyä edistävää. Sairaan hevosen kuntoutus toteutetaan yhteistyössä hoitavan eläinlääkärin sekä muiden hevosen hoitoon osallistuvien kanssa (valmentaja, hoitaja, omistaja, kengittäjä, hieroja). Fysioterapia on laaja-alaiseen kokemukseen ja tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa hoitoa.
Fysioterapiaan kuuluu aina perusteellinen fysioterapeuttinen tutkimus, jolla pyritään löytämään syy havaittuun ongelmaan. Ongelmien tunnistamiseen ja asianmukaiseen tavoitteiden asetteluun perustuen valitaan yksilöllisesti sopivat terapiakeinot. Fysioterapeuttisia hoitomenetelmiä ovat manuaaliset käsittelyt, fysikaaliset hoidot (esim. erilaiset sähköhoidot, laser, kylmä, lämpö), terapeuttiset harjoitteet sekä perusteellinen omistajan ohjaus. Fysioterapialle suunnitellaan aina tavoitteet yhdessä hevosen omistajan kanssa ja omistajan aktiivinen osallistuminen kuntoutumisprosessiin on tärkeä osa onnistunutta fysioterapiaa.
Kun olet tulossa hevosesi kanssa Hippomedin fysioterapeutin vastaanotolle, ota aina hevosellasi käytössä olevat varusteet mukaan (satula, suitset, silat ja kuolaimet). Varaa aikaa riittävästi, vähintään 2 tuntia. Hippomedin eläinfysioterapeuttina toimii Camilla Lehtinen (ajanvaraus klinikalle ja tallikäynneille klinikan numerosta 0400 250 710).

Hippomedin fysioterapian hinnasto:
Hevosen fysioterapia klinikalla ( aloituskäynti noin 2h) 125 eur + 32 eur poliklinikkamaksu
Hevosen fysioterapia tallikäyntinä (aloituskäynti noin 2h) 145 eur + 0,74 eur/km

Fysioterapia sisältää perusteellisen fysioterapeuttisen tutkimuksen, hoidon, omistajan ohjauksen sekä kirjalliset kotihoito-ohjeet ja tarvittavan yhteydenpidon hoitavan eläinlääkärin ja muun tiimin kesken.