"> Hippomedi

Henkilökunta

Johanna Penttinen :

Johanna Penttinen

Eläinlääketieteen lisensiaatti
Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, DVM Specialist in Equine Diseases

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2003 Helsingin Yliopistosta, minkä jälkeen suoritin kirurgian ja sisätautien internshipin Yliopistollisessa Hevossairaalassa. Jatkoin sairaalaeläinlääkärinä hevossairaalassa, kunnes siirryin Hyvinkään Hevossairaalaan tekemään kirurgia- ja ontumatutkimuspainotteista työtä. Muutettuani takaisin Varsinais-Suomeen työskentelin Turussa hevosklinikalla ja tämän jälkeen yksityisenä hevospraktikkona, kunnes kollega Kummalan kanssa perustimme Hevoslääkärikeskus Hippomedi Oy:n vuonna 2012. Hevossairauksien erikoiseläinlääkäritutkinnon suoritin vuonna 2010. Jatkokouluttaudun aktiivisesti kotimaisilla ja ulkomaisilla kursseilla ja kongresseissa.

Intohimoni ja erityisosaamiseni on hevosten ontumatutkimus. On yleistä, että hevosilla esiintyy lievää kroonista oireilua, jota ei aina välttämättä ole edes mielletty tuki- ja liikuntaelimistön kivuksi. Koen työssäni palkitsevaksi, kun näille potilaille saadaan diagnoosi ja päästään hoitamaan niitä kuntoon. Klinikkamme korkealaatuiset diagnostisen kuvantamisen laitteet, digitaalinen röntgen ja ultraääni, mahdollistavat tarkan diagnostiikan monissa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmissa. Teen tiivistä yhteistyötä kengityssepän ja eläinfysioterapeutin kanssa ja uskon, että yhteistyöllä saamme potilaitamme parhaiten kuntoon.

Olen Suomen Eläinlääkäripraktikot ry:n hallituksen puheenjohtaja, SEP ry:n hevosjaoston puheenjohtaja, Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisen tiedekunnan hevoserikoistumisen ohjausryhmän jäsen ja Suomen Eläinlääkäriliiton Koulutuspoliittisen valiokunnan jäsen.

Elina Kummala :

Elina Kummala

Eläinlääketieteen lisensiaatti
Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, DVM Specialist in Equine Diseases
IAVC kiropraktikko

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2005 ja hevossairauksien erikoiseläinlääkäriksi marraskuussa 2011. Kouluttaudun säännöllisesti kotimaisissa ja ulkomaisissa hevosalan kongresseissa ja koulutuksissa. Erityiskiinnostuksen kohteena hevosten selkäsairaudet, jännevammat sekä hammassairaudet ja niiden hoito. Valmistuin IAVC:stä (International Academy of Veterinary Chiropractic) hevoskiropraktikoksi huhtikuussa 2018. Olen Suomen Eläinlääkäriliiton hallituksen sekä yrittäjävaliokunnan jäsen.

Jatkokoulutus v.2020:
Reproduktio-koulutus, Suomen Eläinlääkäripraktikot
Eläinlääkäripäivät

Jatkokoulutus v.2019:
Equine Oral Dental Extraction Techniques, Hattersheim, Saksa

Jatkokoulutus v.2018:
IAVC, moduulit III, IV, V

Jatkokoulutus v. 2017:
IAVC, modulit I ja II
Equine Gastric Ulcer Syndrome (EGUS) in Adult Horses - Where are we today -koulutuspäivä, Tuusula
Kuolainkurssi, Piikkiö
EVDF -kongressi, Malaga

Jatkokoulutus v. 2016:
Hevosten hammashoidon uudet tuulet -koulutuspäivä, Piikkiö
Advanced Equine Dentistry, BEVA, Edinburgh
Hevosten selän ja lantion alueen ongelmat, Suomen Eläinlääkäripraktikkojen koulutuspäivät

Jaana Pehkonen :

Jaana Pehkonen

Eläinlääketieteen lisensiaatti
Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, DVM Specialist in Equine Diseases

Jaana valmistui eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2011. Hän valmistui hevossairauksien erikoiseläinlääkäriksi kesäkuussa 2019. Jaana on työskennellyt klinikallamme vuodesta 2014.

Jaanan erityismielenkiinnon kohde on hevosten silmäsairaudet. Jaana on jatkokouluttautunut ahkerasti silmäsairauksien diagnostiikassa ja hoidossa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Hevosten silmäsairauksien tarkka diagnostiikka ja erityisesti kroonisten silmäsairauksien hoito vaatii erityistä perehtyneisyyttä alaan ja Jaanan ammattitaitoa silmäsairauksien hoidossa onkin opittu laajalti hyödyntämään. Kaikki eläinlääkärimme hoitavat hevosten silmäsairauksia ja -vammoja, mutta pyrimme siirtämään kaikki komplisoituneet ja hankalat tapaukset Jaanan hoidettaviksi.

Silmäsairauksien lisäksi Jaanaa kiinnostavat hevosten hammassairaudet, ihosairaudet ja sisätaudit. Tällä hetkellä hän tekee yhteistyössä eläinlääkäri Leena Karman kanssa tutkimusta hevosten hammasperäisestä kivusta. Jaana aloitti vuoden 2021 alusta suorittamaan jatkotutkintoa silmäsairauksista ja niin ollen hän hoitaa muutamana päivänä viikossa pieneläinten silmäsairauksia Eläinsairaala Vettorissa.

Jaana kuuluu Suomen Eläinlääkäriliiton koulutusvaliokuntaan.

Tärkeimmät jatkokoulutukset viime vuosilta:
Eläinlääkäripäivät 2020
Equine Oral Dental Extraction Techniques, Hattersheim, Saksa 2019
EVDF -kongressi, Utrecht, 2019
Eläinlääkäripäivät 2017
Suomen eläinlääkäripraktikoiden koulutuspäivät 2017
BEVA-kongressi, Liverpool 2017
Kuolainkurssi, Piikkiö 2017

Minna Haimi-Hakala :

Minna Haimi-Hakala

Eläinlääketieteen lisensiaatti
Hevossairauksiin erikoistuva eläinlääkäri

Olen vuonna 2012 Helsingin yliopistosta valmistunut ELL, hevoset ovat kuuluneet elämääni harrastuksen muodossa jo yli 20 vuoden ajan. Vuodesta 2011 alkaen olen tehnyt pääasiassa kunnaneläinlääkärin sijaisuuksia ympäri Suomea, mukaan mahtuu myös pari työpätkää pieneläinklinikoilla. Hevosia olen hoitanut kunnaneläinlääkärin tehtävissä ja Varsinais-Suomen alueella myös yksityispraktikkona. Valmistumiseni jälkeen olen kouluttautunut ulkomailla ja kotimaassa hevosalan kongresseissa ja koulutuksissa. Erityisesti mielenkiinnon kohteena on ollut hevosten hammashoitoon liittyvät koulutukset. Tulevaisuudensuunnitelmani on erikoistua hevoseläinlääkintään. Hippomedissä teen sekä tallikäyntejä että klinikkatyötä. Toivotan myös nykyiset asiakkaani tervetulleiksi klinikalle sekä toivon että tapaamme jatkossakin tallikäyntien parissa kuten tähänkin asti!

Kati Vainio :

Kati Vainio

Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, DVM Specialist in Equine Diseases
Sisätautispesialisti, Diplomate ACVIM (Large Animal Internal Medicine)

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2004. Valmistumisen jälkeen työskentelin kunnan- ja kaupungineläinlääkärin sijaisuuksissa, kunnes vuonna 2005 aloitin sisätautien ja kirurgian internshipin Helsingin Yliopistollisessa hevossairaalassa. Vuosina 2006-2009 työskentelin Hyvinkään Hevossairaalassa, jossa suoritin hevosten sisätautiresidenssin ja valmistuin sisätautidiplomaatiksi vuonna 2010. Tänä aikana perehdyin myös puolen vuoden ajan varsojen tehohoitoon Marion duPont Scott Equine Medical Centerissä USAssa. Osana residenssiohjelmaani vietin 3 kk jaksot sekä Irlannissa (University College of Dublin Veterinary Teaching Hospital) että USA:ssa (University of Illinois Veterinary Teaching Hospital) syventäen hevosten sisätautien opintojani. Suoritin suomalaisen Hevossairauksien erikoiseläinlääkärintutkinnon loppuun Helsingin Yliopistollisessa hevossairaalassa vuonna 2010, minkä jälkeen olen toiminut yksityispraktikkona läntisellä Uudellamaalla.

Kati on äitiyslomalla.

Heli Hyytiäinen :

Heli Hyytiäinen

Fysioterapeutti (AMK), eläinfysioterapiaan erikoistunut, MSc in Veterinary Physiotherapy, FT

Valmistuin fysioterapeutiksi Satakunnan Ammattikorkeakoulusta, Porin terveydenhuolto-oppilaitoksesta alkuvuonna 2000. Suoritin eläinfysioterapian erikoistumisopinnot Lahden Ammattikorkeakoulussa 2002-2003. Tämän jälkeen toimin osa-aikaisesti eläinfysioterapeuttina oman praktiikkani puitteissa, kunnes vuonna 2006 siirryin täysinpäivisesti eläinfysioterapeutiksi, työskennellen sekä pieneläinten että hevosten parissa. Vuodesta 2006 olen toiminut Yliopistollisen Eläinsairaalan fysioterapeuttina, jossa kliinisen työn lisäksi olen aktiivisesti mukana tukimustyössä. Olen myös suorittanut MSc in Veterinary Physiotherapy tutkinnon Englannissa, Royal Veterinary Collegessa, josta valmistuin alkuvuodesta 2012. Erityismielenkiintoni kohde ovat varsojen lisäksi hevosten ortopediset ongelmat, kuten selkäkipu ja toiminnalliset häiriöt sekä neurologisista sairauksista kärsivät hevospotilaat.

Tarja Mattsson :

Tarja Mattsson

Fysioterapeutti

Olen valmistunut fysioterapeutiksi Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2002 ja suoritin eläinfysioterapian erikoistumisopinnot vuonna 2004. Siitä lähtien olen toiminut ammatinharjoittajana. Ammattitaitoani kehitän jatkuvasti koulutuksilla ja kursseilla Suomessa ja ulkomailla. Koulutan ja luennoin myös itse mielelläni. Kokemukseni mukaan eläin hyötyy fysioterapiasta parhaiten silloin, kun se toteutetaan yhteistyössä eläinlääkärin, kengittäjän, valmentajan ja omistajan kanssa.

Mika Nurmi :

Mika Nurmi

Kengitysseppä

Klinikalla hevosten sairaskengityksistä vastaa arvostettu kengitysseppä Mika Nurmi. Hänellä on vuosien kokemus yhteistyöstä eläinlääkäreiden kanssa ja hän on kouluttautunut sairaskengitysten saralla mm. kengittäjä Jaska Granströmin opissa.

Pasi Nurmi : Kengitysseppä

Pasi Nurmi

Hevosten parissa kasvanut Pasi on kokenut ja taitava seppä, joka taitaa peruskengityksen ja sairaskengitykset. Nuorempi kengitysseppä Nurmi on klinikalla yleensä keskiviikkoisin. Pasia on myös mahdollista saada kotitallille kengittämään. Ajanvaraukset klinikan numerosta.

Maija Jaakola : Eläintenhoitaja

Maija Jaakola

Eläintenhoitaja

Olen suorittanut klinikkaeläintenhoitajan koulutusohjelman vuonna 2015. Tein koulutukseeni liittyviä harjoittelujaksoja Hevoslääkärikeskus Hippomedissä alkuvuodesta 2015, minkä jälkeen olen työskennellyt osa-aikaisesti eläintenhoitajana klinikalla ja vakituisena eläintenhoitajana syksystä 2016 alkaen.

Pirita Heitto : Eläintenhoitaja

Pirita Heitto

Eläintenhoitaja

Olen suorittanut klinikkaeläintenhoitajan koulutusohjelman vuonna 2012. Työskentelin aiemmin Hyvinkäällä hevossairaalassa, mistä siirryin Hippomediin syyskuussa 2017.

Erika Lempiäinen :

Erika Lempiäinen

Eläintenhoitaja

Aloitin klinikkaeläinhoitajaopinnot marraskuussa 2018, minkä tiimoilta tulin Hippomediin ensin harjoitteluun ja jäin sitten klinikalle tekemään äitiysloman sijaisuuden. Suoritin klinikkaeläinhoitajan tutkinnon loppuun kesällä 2020. Nykyään olen päivätyössä pieneläinklinikalla mutta teen töitä myös Hippomedissä.