Henkilökunta

Johanna Penttinen :

Johanna Penttinen

Eläinlääketieteen lisensiaatti
Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, DVM Specialist in Equine Diseases

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2003 Helsingin Yliopistosta, minkä jälkeen suoritin kirurgian ja sisätautien internshipin Yliopistollisessa Hevossairaalassa. Jatkoin sairaalaeläinlääkärinä hevossairaalassa, kunnes siirryin Hyvinkään Hevossairaalaan tekemään kirurgia- ja ontumatutkimuspainotteista työtä. Muutettuani takaisin Varsinais-Suomeen työskentelin Turussa hevosklinikalla ja tämän jälkeen yksityisenä hevospraktikkona, kunnes kollega Kummalan kanssa perustimme Hevoslääkärikeskus Hippomedi Oy:n. Hevossairauksien erikoiseläinlääkäritutkinnon suoritin vuonna 2010. Jatkokouluttaudun aktiivisesti kotimaisilla ja ulkomaisilla kursseilla ja kongresseissa.

Intohimoni ja erityisosaamiseni on hevosten ontumatutkimus. Klinikkamme korkealaatuiset diagnostisen kuvantamisen laitteet, digitaalinen röntgen ja ultraääni, mahdollistavat tarkan diagnostiikan monissa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmissa. Teen tiivistä yhteistyötä kengityssepän ja eläinfysioterapeutin kanssa ja uskon, että yhteistyöllä saamme potilaitamme parhaiten kuntoon.

Olen Suomen Eläinlääkäripraktikot ry:n hevosjaoston puheenjohtaja ja Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisen tiedekunnan hevoserikoistumisen ohjausryhmän jäsen. Praktiikkatyön lisäksi luennoin mielelläni.

Elina Kummala :

Elina Kummala

Eläinlääketieteen lisensiaatti
Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, DVM Specialist in Equine Diseases
IAVC kiropraktikko

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2005 ja hevossairauksien erikoiseläinlääkäriksi marraskuussa 2011. Kouluttaudun säännöllisesti kotimaisissa ja ulkomaisissa hevosalan kongresseissa ja koulutuksissa. Erityiskiinnostuksen kohteena hevosten selkäsairaudet, jännevammat sekä hammassairaudet ja niiden hoito. Valmistuin IAVC:stä (International Academy of Veterinary Chiropractic) hevoskiropraktikoksi huhtikuussa 2018.

Jatkokoulutus v.2018:
IAVC, moduulit III, IV, V

Jatkokoulutus v. 2017:
IAVC, modulit I ja II
Equine Gastric Ulcer Syndrome (EGUS) in Adult Horses - Where are we today -koulutuspäivä, Tuusula
Kuolainkurssi, Piikkiö
EVDS kongressi, Malaga

Jatkokoulutus v. 2016:
Hevosten hammashoidon uudet tuulet -koulutuspäivä, Piikkiö
Advanced Equine Dentistry, BEVA, Edinburgh
Hevosten selän ja lantion alueen ongelmat, Suomen Eläinlääkäripraktikkojen koulutuspäivät

Jatkokoulutus v. 2015:
Pain Face -hevosten kipuseminaari
BEVA annual congress, Liverpool
Hampaiden ja sinusten sairaudet, Suomen Eläinlääkäripraktikkojen koulutuspäivät

Jaana Pehkonen :

Jaana Pehkonen

Äitiyslomalla elokuuhun 2018 asti

Jaana valmistui eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopiston eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta keväällä 2011. Valmistumisen jälkeen hän suoritti 1,5 vuotta kestäneen sisätautien ja kirurgian internship-jakson Helsingin Yliopistollisessa hevossairaalassa. Sittemmin hän kävi syventämässä tietojaan silmätautien osalta Floridan yliopistolla kuukauden mittaisella externshipjaksolla, jonka jälkeen palasi kuukaudeksi vielä yliopistolliseen hevossairaalaan. Vuoden 2014 alussa Jaana turkulaistui ja aloitti työt Hevoslääkärikeskus Hippomedissä, jossa hän on viihtynyt erityisen hyvin!
Jaanan ominta aluetta potilastyössä ovat sisätaudit, silmä- ja ihotaudit, varsojen ongelmat, tarttuvat taudit sekä hammassairaudet. Tieteeseen perustava eläinlääketiede on hänelle sydämen asia, joten aktiivisen kouluttautumisen lisäksi hän lukee vapaa-ajallaan paljon tutkimuksia oman alansa aiheista. Jaana nauttii pähkäillä monimutkaisia ongelmia ja on aina valmis tarttumaan haasteisiin!
Hevosen kipu ja sen hoito ovat kiehtoneet Jaanaa opiskeluajoista lähtien. Hän kirjoittaakin tällä hetkellä erikoistumisartikkeliaan hevosen hammaskivusta. Sen valmistuttua on erikoiseläinlääkärin tutkinto suoritettu.
Jaanan perheeseen kuuluvat aviomiehen ja ihanan pienen tyttären lisäksi kaksi jackrusselia, joiden kanssa hän harrastaa agilityä. Agilityn lisäksi Jaana harrastaa ratsastusta, hiihtoa ja kuntosalitreenausta. Hän myös kuuluu Eläinlääkäriliiton koulutusvaliokuntaan.

Tärkeimmät jatkokoulutukset:
Eläinlääkäripäivät vuosittain vuodesta 2010 lähtien; aiheina mm. varsojen ongelmat, sydänsairaudet, silmäsairaudet, ähkyt, hevosen kipu, tiineiden tammojen ongelmat, ihosairaudet, keuhkosairaudet, kasvainsairaudet, tarttuvat taudit, haavanhoito, antibioottien käyttö
Suomen eläinlääkäripraktikoiden koulutuspäivät vuosittain 2014 lähtien, aiheina; hevosten hätätapausten hoito, ostotarkastukset, varsojen jalkojen asentovirheet, hevosten fysioterapia ja lihashuolto, selän ja lantion ongelmat ja fysioterapia, hampaiden ja sinusten sairaudet, ihosairaudet
Beva-kongressi Liverpool 2017 ja 2015; aiheina sisä- ja silmätaudit, hammassairaudet, ihotaudit, neurologia sekä ortopedia
Kuolainkurssi, Piikkiö 2017
ECEIM-kongressi 2016; aiheina mm. sydänsairaudet ja suoliston ongelmat
Hevosen hammashoidon uudet tuulet, Piikkiö 2016
Advanced equine ophthalmology, Frankfurt 2016
The equine pain face, Uppsala 2014
Northeast association of equine practitioners congress 2013 Stamford, USA; aiheina silmätaudit, neurologia, endokrinologia, tarttuvat taudit
Practical Equine ophthalmology, Tampere, 2012
Equine ophthalmic surgery, Zaragoza, Espanja 2012
Hevosen hammashoito 1- Helsinki, 2012
Back, sacroiliac and pelvic problems of the horse, Tampere 2012

Minna Haimi-Hakala :

Minna Haimi-Hakala

Eläinlääketieteen lisensiaatti

Olen vuonna 2012 Helsingin yliopistosta valmistunut ELL, hevoset ovat kuuluneet elämääni harrastuksen muodossa jo yli 20 vuoden ajan. Vuodesta 2011 alkaen olen tehnyt pääasiassa kunnaneläinlääkärin sijaisuuksia ympäri Suomea, mukaan mahtuu myös pari työpätkää pieneläinklinikoilla. Hevosia olen hoitanut kunnaneläinlääkärin tehtävissä ja Varsinais-Suomen alueella myös yksityispraktikkona. Valmistumiseni jälkeen olen kouluttautunut ulkomailla ja kotimaassa hevosalan kongresseissa ja koulutuksissa. Erityisesti mielenkiinnon kohteena on ollut hevosten hammashoitoon liittyvät koulutukset. Tulevaisuudensuunnitelmani on erikoistua hevoseläinlääkintään. Hippomedissä teen sekä tallikäyntejä että klinikkatyötä. Toivotan myös nykyiset asiakkaani tervetulleiksi klinikalle sekä toivon että tapaamme jatkossakin tallikäyntien parissa kuten tähänkin asti!

Heli Hyytiäinen :

Heli Hyytiäinen

Fysioterapeutti (AMK), eläinfysioterapiaan erikoistunut, MSc in Veterinary Physiotherapy, FT

Valmistuin fysioterapeutiksi Satakunnan Ammattikorkeakoulusta, Porin terveydenhuolto-oppilaitoksesta alkuvuonna 2000. Suoritin eläinfysioterapian erikoistumisopinnot Lahden Ammattikorkeakoulussa 2002-2003. Tämän jälkeen toimin osa-aikaisesti eläinfysioterapeuttina oman praktiikkani puitteissa, kunnes vuonna 2006 siirryin täysinpäivisesti eläinfysioterapeutiksi, työskennellen sekä pieneläinten että hevosten parissa. Vuodesta 2006 olen toiminut Yliopistollisen Eläinsairaalan fysioterapeuttina, jossa kliinisen työn lisäksi olen aktiivisesti mukana tukimustyössä. Olen myös suorittanut MSc in Veterinary Physiotherapy tutkinnon Englannissa, Royal Veterinary Collegessa, josta valmistuin alkuvuodesta 2012. Erityismielenkiintoni kohde ovat varsojen lisäksi hevosten ortopediset ongelmat, kuten selkäkipu ja toiminnalliset häiriöt sekä neurologisista sairauksista kärsivät hevospotilaat.

Tarja Mattsson :

Tarja Mattsson

Fysioterapeutti

Tarja Mattsson (ent. Nieminen) aloitti fysioterapeuttina klinikallamme 2018. Hän ottaa potilaita vastaan sekä klinikalla että tallikäynneillä.

Mika Nurmi :

Mika Nurmi

Kengitysseppä

Klinikalla hevosten sairaskengityksistä vastaa arvostettu kengitysseppä Mika Nurmi. Hänellä on vuosien kokemus yhteistyöstä eläinlääkäreiden kanssa ja hän on kouluttautunut sairaskengitysten saralla mm. kengittäjä Jaska Granströmin opissa.

Maija Jaakola : Eläintenhoitaja

Maija Jaakola

Eläintenhoitaja

Olen suorittanut klinikkaeläintenhoitajan koulutusohjelman vuonna 2015. Tein koulutukseeni liittyviä harjoittelujaksoja Hevoslääkärikeskus Hippomedissä alkuvuodesta 2015, minkä jälkeen olen työskennellyt osa-aikaisesti eläintenhoitajana klinikalla ja vakituisena eläintenhoitajana syksystä 2016 alkaen.

Pirita Heitto : Eläintenhoitaja

Pirita Heitto

Eläintenhoitaja

Olen suorittanut klinikkaeläintenhoitajan koulutusohjelman vuonna 2012. Työskentelin aiemmin Hyvinkäällä hevossairaalassa, mistä siirryin Hippomediin syyskuussa 2017.

Elina Pietilä :

Elina Pietilä

Konsultoiva eläinlääkäri – hevosten silmäsairaudet
ELL, Diplomate ECVO

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta vuonna 1998.
Ensimmäiset vuodet valmistumisen jälkeen työskentelin pelkästään pieneläinpuolella yksityisklinikoilla ja yliopistollisessa eläinsairaalassa. Silmäsairauksiin perehtymisenkin aloitin koirien ja kissojen perinnöllisistä silmäsairauksista ja sain silmätarkastuseläinlääkärin pätevyyden vuonna 2006.

Halu syventyä silmäsairauksiin laajemmin vei minut eurooppalaiseen erikoistumiskoulutukseen, jonka aikana, vuosina 2005-2008 työskentelin ohjatusti eri eläinlajien silmäsairauksien parissa Helsingin yliopiston lisäksi pääasiassa Zurichin yliopiston eläinsairaalassa ja lyhyen aikaa myös Missourissa. Lopputentit suoritettuani sain erikoiseläinlääkäriä vastaavan Diplomate of the European College of Veterinary Ophthalmologists –arvon vuonna 2011.
Kiinnostus hevosten silmäsairauksiin heräsi Zurichissä vahvan hevostaustan omaavan ohjaajan opissa ja siellä sain vankan perustan hevosten silmien hoitoon. Vuonna 2010 vierailin pari viikkoa North-Carolinan yliopistossa pääasiassa hevosklinikalla alan johtavan asiantuntijan luona.
Erikoistumiseni jälkeen olen tehnyt töitä pääasiassa yliopistolla, jossa potilastyön lisäksi vastaan perus- ja jatko-opiskelijoiden silmäopetuksesta. Eläinsairaalassa hevosten osuus potilaistani on kasvanut vuosien varrella koko ajan ja niiden silmäsairauksia hoidetaan sekä lääkkeillä että kirurgisesti.

Kati Vainio :

Kati Vainio

Konsultoiva eläinlääkäri – hevosten sisätaudit
Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, DVM Specialist in Equine Diseases
Diplomate ACVIM (Large Animal Internal Medicine)

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2004. Valmistumisen jälkeen työskentelin kunnan- ja kaupungineläinlääkärin sijaisuuksissa, kunnes vuonna 2005 aloitin sisätautien ja kirurgian internshipin Helsingin Yliopistollisessa hevossairaalassa. Vuosina 2006-2009 työskentelin Hyvinkään Hevossairaalassa, jossa suoritin hevosten sisätautiresidenssin ja valmistuin sisätautidiplomaatiksi vuonna 2010. Tänä aikana perehdyin myös puolen vuoden ajan varsojen tehohoitoon Marion duPont Scott Equine Medical Centerissä USAssa. Osana residenssiohjelmaani vietin 3 kk jaksot sekä Irlannissa (University College of Dublin Veterinary Teaching Hospital) että USA:ssa (University of Illinois Veterinary Teaching Hospital) syventäen hevosten sisätautien opintojani. Suoritin suomalaisen Hevossairauksien erikoiseläinlääkärintutkinnon loppuun Helsingin Yliopistollisessa hevossairaalassa vuonna 2010, minkä jälkeen olen toiminut yksityispraktikkona läntisellä Uudellamaalla.