Johanna Penttinen

Johanna Penttinen

Eläinlääketieteen lisensiaatti
Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, DVM Specialist in Equine Diseases

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2003 Helsingin Yliopistosta, minkä jälkeen suoritin kirurgian ja sisätautien internshipin Yliopistollisessa Hevossairaalassa. Jatkoin sairaalaeläinlääkärinä hevossairaalassa, kunnes siirryin Hyvinkään Hevossairaalaan tekemään kirurgia- ja ontumatutkimuspainotteista työtä. Muutettuani takaisin Varsinais-Suomeen työskentelin Turussa hevosklinikalla ja tämän jälkeen yksityisenä hevospraktikkona, kunnes kollega Kummalan kanssa perustimme Hevoslääkärikeskus Hippomedi Oy:n vuonna 2012. Hevossairauksien erikoiseläinlääkäritutkinnon suoritin vuonna 2010. Jatkokouluttaudun aktiivisesti kotimaisilla ja ulkomaisilla kursseilla ja kongresseissa.

Intohimoni ja erityisosaamiseni on hevosten ontumatutkimus. On yleistä, että hevosilla esiintyy lievää kroonista oireilua, jota ei aina välttämättä ole edes mielletty tuki- ja liikuntaelimistön kivuksi. Koen työssäni palkitsevaksi, kun näille potilaille saadaan diagnoosi ja päästään hoitamaan niitä kuntoon. Klinikkamme korkealaatuiset diagnostisen kuvantamisen laitteet, digitaalinen röntgen ja ultraääni, mahdollistavat tarkan diagnostiikan monissa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmissa. Teen tiivistä yhteistyötä kengityssepän ja eläinfysioterapeutin kanssa ja uskon, että yhteistyöllä saamme potilaitamme parhaiten kuntoon.

Olen Suomen Eläinlääkäripraktikot ry:n hallituksen puheenjohtaja, SEP ry:n hevosjaoston puheenjohtaja, Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisen tiedekunnan hevoserikoistumisen ohjausryhmän jäsen ja Suomen Eläinlääkäriliiton Koulutuspoliittisen valiokunnan jäsen.