Jaana Pehkonen

Jaana Pehkonen

Eläinlääketieteen lisensiaatti
Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, DVM Specialist in Equine Diseases

Jaana valmistui eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2011. Hän valmistui hevossairauksien erikoiseläinlääkäriksi kesäkuussa 2019. Jaana on työskennellyt klinikallamme vuodesta 2014.

Jaanan erityismielenkiinnon kohde on hevosten silmäsairaudet. Jaana on jatkokouluttautunut ahkerasti silmäsairauksien diagnostiikassa ja hoidossa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Hevosten silmäsairauksien tarkka diagnostiikka ja erityisesti kroonisten silmäsairauksien hoito vaatii erityistä perehtyneisyyttä alaan ja Jaanan ammattitaitoa silmäsairauksien hoidossa onkin opittu laajalti hyödyntämään. Kaikki eläinlääkärimme hoitavat hevosten silmäsairauksia ja -vammoja, mutta pyrimme siirtämään kaikki komplisoituneet ja hankalat tapaukset Jaanan hoidettaviksi.

Silmäsairauksien lisäksi Jaanaa kiinnostavat hevosten hammassairaudet, ihosairaudet ja sisätaudit. Tällä hetkellä hän tekee yhteistyössä eläinlääkäri Leena Karman kanssa tutkimusta hevosten hammasperäisestä kivusta. Jaana aloitti vuoden 2021 alusta suorittamaan jatkotutkintoa silmäsairauksista ja niin ollen hän hoitaa muutamana päivänä viikossa pieneläinten silmäsairauksia Eläinsairaala Vettorissa.

Jaana kuuluu Suomen Eläinlääkäriliiton koulutusvaliokuntaan.

Tärkeimmät jatkokoulutukset viime vuosilta:
Eläinlääkäripäivät 2020
Equine Oral Dental Extraction Techniques, Hattersheim, Saksa 2019
EVDF -kongressi, Utrecht, 2019
Eläinlääkäripäivät 2017
Suomen eläinlääkäripraktikoiden koulutuspäivät 2017
BEVA-kongressi, Liverpool 2017
Kuolainkurssi, Piikkiö 2017